Вшанували пам’ять жертв Голодоморів

Щорічно у четверту суботу листопада в Україні проходять жалобні заходи, приурочені вшануванню пам’яті жертв Голодоморів, адже ці жахливі сторінки в історії українського народу відгукуються болем у душі кожного небайдужого до подій того часу. Долучилися до відзначення  цієї сумної дати і здобувачі освіти та педагогічні працівники  Дігтярівського професійного аграрного ліцею. 25 листопада вихователі  Костюк І.М. та Демченко В.М. провели для мешканців гуртожитку виховний захід «Голодомор 1932-1933 років – біль серця», а класний керівник Охріменко В.Ю. для учнів І курсу груп №44 ств та №9 кк провела урок пам’яті «Не забудь!» Метою  виховних заходів було: поглибити знання учнів про Голодомор як геноцид українського народу, його причини, перебіг і наслідки; виховувати почуття стурбованості долею невинних жертв тоталітарного режиму, навчати сприймати чужу біду та біль як свої власні.

Під час заходу говорили про долю дітей в часи Голодомору, про відображення тих страшних часів у художній літературі та кінематографії. Було переглянуто відеоролик «Історія. Події. Трагедії». Учні запалили свічки пам’яті та вшанували жертв Геноциду хвилиною мовчання.

 Біль від Голодоморів не вщухне в генетичній пам’яті нації. Ми маємо зберігати й передавати цю правду нашим нащадкам, щоб більше ніколи не повторилися такі події. Ми маємо шанувати хліб, як величезну святиню, цінувати людську працю, любити країну та наслідувати українські традиції.        Ми всі більше не повинні допустити злочинів проти людства!

Новий навчальний рік розпочинається в умовах війни, у часи, коли Україна гордо чинить супротив одній з найпотужніших армій світу. Сьогодні він розпочався і в Дігтярвському професійному аграрному ліцеї. З початком 2023-2024 навчального року здобувачів освіти, педагогів, батьків щиро привітав директор закладу освіти Михайло Хітренко та заступниця директора з навчально-виховної роботи Галина Власенко. «Перемагає той, хто […]

В рамках швейцарсько-українського проєкту DECIDE “Децентралізація для розвитку демократичної освіти”, за сприяння ГО “Cult Food”, з 19 по 23 серпня 2024 року на базі Бориспільського професійного ліцею відбулися всеукраїнські практичні тренінги для підвищення кваліфікації майстер-тренерів з організації шкільного харчування. Учасницею цього проєкту стала майстриня виробничого навчання Дігтярівського професійного аграрного ліцею Оксана Курченко. Майстри з різних […]

Незважаючи на спекотне цьогорічне літо, картопля на учбовому господарстві Дігтярівського професійного аграрного ліцею вродила щедро. Протягом наступного навчального року здобувачі освіти будуть забезпечені якісною та екологічно чистою продукцією власного виробництва.

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x